Les 48h d'agricultura i verd urbà · Del 14 i 15 de maig
Descobreix Can Soler i el projecte la Fundació Els Tres Turons

DESCRIPCIÓ:  La visita ens  permetrà descobrir un espai únic  de Barcelona i un projecte  que inclou la promoció de la biodiversitat i la inclusió  social de col·lectius vulnerables.

La visita ens portarà  a conèixer l’edifici de la masia i l’Aula de Natura, un equipament municipal d’educació ambiental , els horts de la xarxa d’horts urbans  municipals  del districte d’Horta-Guinardó i els  entorns agrícoles i forestals de la finca,  espais que es trobaven en un estat d’abandonament i degradació molt important i  que les accions impulsades per la Fundació Els Tres Turons han permès recuperar per a la ciutadania.

Es presentaran iniciatives d’agroecologia que fomenten la sobirania alimentària i un canvi en el model alimentari  com són la creació d’un banc de llavors,  la plantació d’arbres fruiters o la recuperació de cultius d’oliveres centenàries. També veurem un model de gestió sostenible de residus vegetals.

Els participants a la vista tindran petit un obsequi a escollir entre flors de temporada que atreuen papallones o planter de de tomàquets de varietats locals recuperades.

Finalment podrem conèixer el projecte Fundació Els Tres Turons, que treballa per garantir els drets de les persones amb diagnòstic  en salut mental. Totes les tasques  realitzades a Can Soler les han realitzat les persones ateses  des dels diferents programes i serveis que gestiona la Fundació, serveis públics  que tenen per objectiu facilitar processos de recuperació psicosocial i la  inserció laboral, formativa i comunitària. Aquestes accions s’han realitzat de manera coordinada  amb l’Administració i  altres agents del territori com escoles, casals de gent gran i  entitats del barri. 

El treball en xarxa, a més de reforçar la cohesió social i facilitar  la interacció entre diferents col·lectius, ha permès realitzar una important tasca de sensibilització, tant en relació  a necessitat de la conservació de la  biodiversitat com en la lluita contra l’estigma i els prejudicis  en relació a les malalties mentals.

ENTITAT: Fundació Els Tres Turons. Som una entitat d’iniciativa social i sense afany de lucre, creada el 1985 al Districte d’Horta-Guinardó de Barcelona. La missió de la fundació és la promoció de  la Salut Mental Comunitària i dels processos de recuperació psicosocial de les persones ateses.  La Fundació, amb vocació social pública, desenvolupa els diferents serveis i accions que es porten a terme al servei de la Xarxa Pública d’Atenció en Salut Mental. Els serveis i les accions tenen una clara vocació de treball en i amb el territori, promovent processos de trasformació social en la comunitat. 

LLOC: Hort Urbà Can Soler, Carretera de l’ Arrabassada, 135, 08035 Barcelona

DATA: Dia 1, dissabte 29 maig

HORARI: 11h, 12h, 13h, 16h, 17,00h, 18,00h

IDIOMA: Català, Castellà, Anglès

CONTACTA: cansoler@els3turons.org

Contacta amb nosaltres!

hola@les48h.cat
Segueix-nos
caCatalà